Vanilj protein muffins med nötkrämsfyllning
![](https://cdn3.cdnme.se/4599312/8-3/22603_627615994038434_8303804169884575014_n_551980b5e087c371cc0bb2dc.jpg)
Igår så bakade jag och lilleman lite muffins inför min kommande vecka. Det är dags att vänja sig av sockret åter igen efter dessa veckor utan varken kosthållning eller träning. En dag i taget och med lite "substitut"så ska det gå vägen. Har gjort det förr så klart att det går igen.
Muffins smeten
1,5dl (70g) Havremjöl (malda havregryn)
ca 3msk (15g) Mandelmjöl
1,5skopa (35g) Whey Proteinpuver vanilj
0,5dl Sötnings strö
1/3tsk Bakpulver
1/4tsk Salt
2st Äggvitor
60g (ca 0,6dl) Osötat Äppelmos
60g (ca 0,6dl) Kvarg naturell 0,3%
0,25-0,5dl vatten
Nötkrämsfyllning
2msk Hasselnötssmör1tsk Kakao
1tsk Sötnings Strö
- Sätt ugnen på 175C.
- Blanda alla
torra ingredienser i en skål.
- Rör ihop de blöta ingredienserna i en separat skål.
- Blanda de torra och
de blöta ingredienserna väl.
- Blanda nötkrämens ingredienser i en separat skål tills
du får en jämn smet utan klumpar.
- Fyll muffinsformarna till mitten och
klicka
i nötkräm. Fyll sedan på resten utav smeten.
- Grädda mitt i ugnen i ca 15-20min. (Varierar beroende på storlek osv)
- Ta ut och låt svalna.
Jag valde att göra som små mumsbitar och fick ut 23st. Näringsvärdet i dem blev då...
30kcal, 2,5g protein, 2,5g kolhyderater, 1g fett
Smetens näringsvärde...
684 kcal, 54g protein, 54g kolhyderater, 24g fett